Newsletter - szkolenia hccp, dokumentacja haccp
Polish (Poland)English (United Kingdom)

Szkolenia i dokumentacja w zakresie HACCP, GHM i GMP

 

Ponad 20-letnia współpraca z sektorem przemysłu spożywczego, jak i jednostkami kontrolnymi uświadamia nam jak ogromnym problemem jest interpretacja i praktyczne zastosowanie istniejących i nowych przepisów dotyczących bezpieczeństwa żywności i żywienia oraz przewidzenie konsekwencji ich wejścia w życie. System HACCP jest przedmiotem wymagań unijnych i polskich przepisów prawa, określonych w  Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 o bezpieczeństwie żywności i żywienia. Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 178/2002 z dnia 28 stycznia 2002 r. ustalającego ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, ustanawiające Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w sprawie bezpieczeństwa żywnościowego, oraz Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 852/2004 z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych.

 

HACCP jest wdrażany w celu zapewnienia bezpieczeństwa żywności drogą systematycznej identyfikacji zagrożeń z punktu widzenia jej jakości zdrowotnej oraz ryzyka wystąpienia tych zagrożeń podczas przebiegu wszystkich etapów produkcji i dystrybucji żywności. Wdrożenie systemów HACCP łączy się z zasadami Dobrej Praktyki Higienicznej – GHP i Dobrej Praktyki Produkcyjnej – GMP. Szkolenia online w zakresie HACCP, GHP, GMP są wygodnym sposobem zapoznania pracowników z zasadami systemu. Naszym celem jest rozwiązywanie Państwa problemów w zakresie bezpieczeństwa żywności i żywienia poprzez kompleksową ofertę i ścisłą współpracę.

 

 

Dotacje na innowacje